Gátizomtorna 

Gátizomtorna

A medencefenék torna, más néven gátizomtorna, különlegesen hatékony módszer a női intim területek és a medencefenék egészségének megőrzésében és javításában. Ezen speciális tornagyakorlatok célja, hogy erősítsék és rugalmassá tegyék a gátizmokat, így hozzájárulva a hüvelyfájdalom csökkentéséhez, a vizeletinkontinencia kezeléséhez és más nőgyógyászati problémák enyhítéséhez.

Gyakorlatunkat szakképzett gyógytornászok vezetik, akik segítenek az egyénre szabott gyakorlatok kiválasztásában és végrehajtásában. Az egyedi tornaprogramok célja, hogy maximálisan megfeleljenek az Ön egyéni igényeinek és céljainak, biztosítva ezzel a terápia hatékonyságát és hosszú távú eredményességét.

intim

Vizelet Inkontinencia

Vizelet inkontinenciáról beszélünk, amikor vizelettartási képtelenség áll fenn, és a vizelet akaratlanul elcsepeg, elfolyik. A vizelet visszatartásában nagy szerepet játszik a húgyhólyag és a húgycső közötti záróizom, valamint a gátizomzat.

Az inkontinenciának számos fajtája és oka lehetséges.

Gyógytornász szemszögből a stressz/terheléses inkontinenciával tudunk eredményesen foglalkozni, amely terhelésre, valamely nyomásfokozó tevékenységre (pl: tüsszentés, köhögés, nevetés, emelés, sport) jelentkezik. Kialakulását elősegítheti a gátizmok gyengülése/renyhesége, amely izomerősítéssel, gátizom gyakorlatokkal kezelhető.

Kövessenek minket a Facebookon és Instagramon is:

intim torna
gátizom

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  KARSAI MOZGÁSKÖZPONT

  Intézményvezető: Karsai Dóra

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  karsaimozgas@gmail.com

  csoportos preventív gerinctréning