Nőgyógyászati problémák (szétnyílt hasizom kezelése)

szétnyílt hasizom torna Veszprém

Rectus diastasis (szétnyílt hasizom)  torna

A gyógytornának nőgyógyászati problémák (pl szétnyílt hasizom, gátizom gyengülés, vizelet inkontinencia) esetén is kiemelt szerepe van.

Rectus diastasisról (más néven szétnyílt hasizom) beszélünk, ha a kétoldali egyenes hasizmok között futó vastag rostos kötőszövet, ún. linea alba túlnyúlik. Általában a várandósság alatt megnövekedett hasűri nyomásfokozódás okozza a probléma kialakulását. Amennyiben a szülés után nem áll vissza eredeti állapotába, fontos a torna és terápiás kezelése, hiszen funkciózavarokat és esztétikai elváltozásokat okozhat.

Első vizsgálatunk mellé ingyenes szétnyílt hasizom videógyakorlatok járnak:

Vizelet inkontinenciáról beszélünk, amikor vizelettartási képtelenség áll fenn, és a vizelet akaratlanul elcsepeg, elfolyik. A vizelet visszatartásában nagy szerepet játszik a húgyhólyag és a húgycső közötti záróizom, valamint a gátizomzat.

Az inkontinenciának számos fajtája és oka lehetséges.

Gyógytornász szemszögből a stressz/terheléses inkontinenciával tudunk eredményesen foglalkozni, amely terhelésre, valamely nyomásfokozó tevékenységre (pl: tüsszentés, köhögés, nevetés, emelés, sport) jelentkezik. Kialakulását elősegítheti a gátizmok gyengülése/renyhesége, amely izomerősítéssel, gátizom gyakorlatokkal kezelhető.

Kövessenek minket a Facebookon és Instagramon is:

gátizom

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  KARSAI MOZGÁSKÖZPONT

  Intézményvezető: Karsai Dóra

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  karsaimozgas@gmail.com

  preventív gerinctréning