Neurológiai betegségek kezelése

A gyógytornának kiemelt szerepe van neurológiai betegségek kezelésében. Egyes központi idegrendszeri betegségnél (pl.: Sclerosis multiplex és Parkinson-kór/-szindróma) a prognózistól függetlenül elengedhetetlen a mozgásterápia.

parkinson

Mi a gyógytorna célja neurológiai betegségek esetén?

Ezekben az esetekben a gyógytorna célja nem a felépülésben keresendő, hanem az aktivitás és az önellátás minél hosszabb ideig történő megőrzésében. Mindig adott kórképre adaptálódik a terápia, amely Parkinson-kórnál például tartalmazza a ritmikus/ütemes nagy ízületeket átmozgató gyakorlatokat, törzsfordítást, fordulás gyakorlását, lépéshossz növelését, járás ritmizálását.

 

Neurológiai betegségek kezeléséről blogbejegyzéseinkben is olvashat.

Stroke utáni rehabilitáció

Stroke után is kiemelt szerepe van a gyógytornának. A stroke rehabilitáció célja, hogy a lehető legjobban helyreálljon az adott funkció működése.

Sclerosis multiplex 

Sclerosis multiplex esetén szintén nagyon fontos a tüneteknek megfelelő tornagyakorlatok végzése, amely egy jobb életminőséget eredményezhet.

Parkinson-kór

Parkinson-kór/-szindróma esetén is tudunk segíteni

Perifériás idegsérülések

Sokszor perifériás idegsérülések (pl.: diabeteszes láb vagy egyéb idegbántalmak) esetén romolhat az egyensúlyérzékelés és koordináció. Ekkor is kiemelkedően fontos tornával fenntartani az aktivitást és a mobilitást, ameddig csak lehetséges.

 

Egyéb bejegyzéseinkért kövessenek minket Facebookon és Instagramon is:

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  KARSAI MOZGÁSKÖZPONT

  Intézményvezető: Karsai Dóra

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  karsaimozgas@gmail.com

  csoportos preventív gerinctréning