Lágyrész mobilizációs technikák, manuális kezelés

Lágyrész mobilizációs technikák

A lágyrész mobilizáció olyan kezelési módszerek összessége, amelyet az „új” fascia szemlélet alapján alkalmazunk a modern gyógytornában. A különböző technikák célja, hogy feloldja a kötöszöveti (fascia) letapadásokat és összetapadásokat és egyéb myofasciális blokkokat, amely eredmenyeképpen nő az ízületi mozgásszabadság és az esetlegesen működésükben gátolt izmok újra a funkciójuknak megfelelően működhetnek.

Hatékony kiegészítő kezelésként szolgálhatnak mozgásszervi probléma esetén a kézzel vagy eszköz segítségével végzett különböző ízületi- és lágyrész mobilizációs technikák. Tehát a kezelés során hatással vagyunk a kötőszövetek és izmok rugalmasságára, ízületek mozgathatóságára a célzottan alkalmazott kezelés segítségével.

Végeredményként jelentős fájdalom csökkenést és mozgástartomány növekedést, funkció javulást érhetünk el. Az alkalmazott módszerek közé tartoznak a manuálisan végzett módszerek: az FDM (Fascia Disztorziós Modell), Terrier féle ízületi- és lágyrész mobilizációs technikák, Hegkezelés, és az eszközös technikák, mint a : Köpöly-terápia, Flossing, masszázspisztoly használata és az SMR hengerezés.

lágyrész mobilizáció

Milyen problémákkal fordulhat hozzánk?

Kövessen minket a Facebookon és Instagramon is:

manuális kezelés

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  KARSAI MOZGÁSKÖZPONT

  Intézményvezető: Karsai Dóra

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  karsaimozgas@gmail.com

  csoportos preventív gerinctréning