Nyirokmasszázs

Nyirokmasszázs Veszprém és környékén

Mire jó a nyirokmasszázs?

Nyirokmasszázs javasolható minden olyan személynek, aki prevenciós célzattal szeretné erősíteni nyirokkeringését vagy immunerejét. Ez akkor vehető igénybe, ha az abszolút kontraindikációk egyikével sem rendelkezik. Ehhez szükséges egy nyirokterápiában jártas egészségügyi szakember véleménye, aki lehet limphológus-bőrgyógyász, nephrológus, onkológus, de akár gyógytornász is tovább küldheti a szükséges szakorvoshoz.

Ilyenkor az előbb felsorolt szakorvos egyike vizsgálatokkal alátámasztva, beutalóval, vagy javaslattal látja el a pácienst.

Ekkor érdemes egy gyógytornászt felkeresni, aki el tudja kezdeni a terápiát a megadott adatokkal és vizsgálati eredményekre támaszkodva.

nyirokmasszázs
nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs ellenjavallatai

Bár a nyirokmasszázs alapfogásai nem járnak semmi kellemetlenséggel, nyilván előfordulhatnak egyénenként más-más válaszreakciók. Ezeket előtte az adott szakemberrel át fogják beszélni. Ha nem rendelkezik az előbbi sorokban megemlített, előtte átbeszélt abszolút kontraindikációkkal sem, akkor semmi akadálya a masszázsos „immunedzésnek”. 
A veleszületett nyirokkeringési kórképek és az egyéb onkológiai betegségek mellett számos olyan kórkép van, ami végtag, vagy egyéb testtáji duzzanattal („vizesedéssel”) járhat, és szakorvosi javaslattal mindenképpen érdemes a nyirokmasszázs kezelést is igénybe venni.

Kövessen minket a Facebookon és Instagramon is:

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  KARSAI MOZGÁSKÖZPONT

  Intézményvezető: Karsai Dóra

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  karsaimozgas@gmail.com

  csoportos preventív gerinctréning