Szülés előtti és utáni torna

Szülés előtti torna

A szülés előtti torna célja, hogy felkészítse a kismamákat a szülésre, erősítse az izmokat és javítsa a testtudatot, ami segíthet a könnyebb és gyorsabb szülésben. Ez a gyakorlatsor magában foglalhat légzéstechnikákat, meditációt, valamint olyan speciális gyakorlatokat, amelyek segítenek megerősíteni a medencefenék izmait és elősegítik az optimális testtartást.

 

szülés előtti torna
szülés utáni torna

A szülés utáni torna

A szülés utáni torna segít visszaállítani a testet a terhesség és a szülés után. Ez olyan tornagyakorlatok kombinációja lehet, amelyek célja a medencefenék és a hasizmok erősítése, a testtartás javítása és az általános fizikai állapot helyreállítása. Ezek a gyakorlatok általában alacsony intenzitásúak, így az édesanyák könnyen alkalmazzák őket a mindennapokban. A szülés előtti és utáni torna gyakorlása segíthet az anyákban az önbizalom és az önértékelés javításában, miközben támogatja a testük regenerálódását és erősödését a szülés utáni időszakban.

 

Mi a Fitmummy?

A Fitmummy egy olyan szülés utáni komplex, 3 lépcsős rehabilitációs program, mely teljesen az anyuka egyéni állapotára és céljaira van szabva. Ezáltal segítünk, hogy az újdonsült anyuka minél hamarabb, biztonsággal el tudja látni hétköznapi feladatait, és minél hamarabb tudjon visszatérni korábbi aktív életéhez, vagy akár a sportoláshoz.

fitmummy program

Mire jó a Fitmummy szülés utáni torna?

A FITMUMMY® posztnatális program nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a 3 egymásra épülő lépcső tartalmazza:
– a has és gáttájék regenerációját
– helyes légzés és testtartás visszaállítását,
– a gerinc stabilitását biztosító izomfűző – újraépítését,
– a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanítását is.

A programban kiemelt jelentősége van az alapos egyéni vizsgálatnak, mely nem csupán a hasfal állapotára vonatkozik, hanem funkcionális teszteket is végzünk, hogy megtudjuk, hogy a hasfal és gáttájék sérülése mennyiben befolyásolja a teljes mozgásrendszer működését.

Mikor érdemes kezdeni a gyakorlatokat?

A szakirodalmi ajánlások alapján, az első lépcső gyakorlatait már a gyermekágyi időszakban, tehát a szülést követő első 6 hétben is végeznie kellene a kismamáknak, hiszen a szöveti gyógyulás szempontjából az első 6 hétnek óriási jelentősége van.

De akár pár hónappal, netán évvel a szülést követően is hatékony segítség lehet, főleg, ha régóta fennálló panaszokkal kell együtt élnie az anyukának.

Amit nyújtunk a tréning alatt

Maximális odafigyelés és rugalmasság az időpontokat és az tréning időtartamát tekintve. Egyénre szabott gyakorlás.

A szolgáltatás csomagban érhető el: 3 hónapos program 20 alkalmas gyógytornával 150.000 Ft

Funkcionális medencefenék izom tréning

A funkcionális medencefenék izom tréning célja, hogy egy objektív felmérés után kezeljük a különböző medencefenék-izmokhoz kapcsolódó problémákat. A felmérés során képet kapunk az izmok és a kötőszövet állapotáról, ami fontos a megfelelő terápia kiválasztásában. A tréning során minden esetben személyre szabott, holisztikus mozgásprogramot kap a páciens, mely állhat a gátizmok erősítéséből, lazításából, lágyrészterápiából, hegkezelésből, illetve a
környező izmok erősítéséből is.

Miben segíthet a funkcionális medencefenék tréning?

– Vizelet-, széklet-, szél- inkontinencia
– Szervsüllyedések
– Hüvelyi tágasság érzet, idegentest érzés
– Nőgyógyászati műtétek után
– Feszes medencefenék izmok esetén
– Kismedencei fájdalom esetén
– Fájdalmas szex, tartós székrekedés esetén
– Endometriózis esetén
Mikor kezdhető a tréning?
– Szülés és műtét után 6 héttel
– Ha nem volt szülés vagy műtét, bármikor

A szülés utáni torna fontosságáról blogbejegyzésünkben is olvashat

Kövessenek minket a Facebookon és Instagramon is:

Fitmummy szülés utáni program
mozgásakadémia

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  KARSAI MOZGÁSKÖZPONT

  Intézményvezető: Karsai Dóra

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  karsaimozgas@gmail.com

  csoportos preventív gerinctréning